سفره ایرانی
من توی این صفحه دستور چند تا غذای ایرانی گذاشتم که امیدوارم مورد استفاده شما قرار بگیره...
يكی از اساسی ترين مواد غذایی ، خورشت است كه در غذای ایرانی اهمیت فراوانی دارد و مكمل برنج ميباشد
انواع خورشت ها عبارتند از :
خورشت قيمه ، خورشت قورمه سبزی ، خورشت كرفس ، خورشت بادمجان ، خورشت آلو ، خورشت فسنجان ، خورشت كلم ، خورشت باميه ، خورشت خلال بادام ، خورشت كنگر ، خورشت كدو ، خورشت لوبيا ، خورشت كاری و ...
طرز تهيه خورشت قيمه:
مواد لازم :
گوشت خورشتی 800 گرم
پياز يك عدد
ليمو عمانی 4 عدد
آب 2 ليوان
روغن 3 الي 4 قاشق
نمك به مقدار كافی
گوجه فرنگی به مقدار كافی _ ادويه مخلوط به مقدار كافی
طرز تهيه :
پياز را خرد ميكنيم و سپس گوشت را به اندازه يك بند انگشت برش ميزنيم و با پياز مخلوط ميكنيم و بعد آنها را سرخ ميكنيم ... در همينجا لپه را به آنها اضافه ميكنيم تا سرخ شود . نمك ادويه و آب را به مواد اضافه ميكنيم -- به جايی آب ميتوان از عصاره مرغ يا گوشت استفاده كرد . سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه ميكنيم ، ليمو عماني را سوراخ كرده و داخل مواد ميريزيم ... براي تزئين آن ميتوان از خلال سيب زمينی سرخ شده استفاده كرد .
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
مواد لازم :
نیم کیلو گوشت ماهیچه یا مغز ران گوساله
یک کیلو سبزی (تره و جعفری،کمی شنبلیله)
دو قاشق پیاز سرخ کرده (١٠٠ گرم )
لوبیای قرمز ( یک قاشق سوپ خوری )
گرد لیمو به همراه پنج عدد لیمو عمانی
روغن ٢٥٠ گرم _ نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه :
گوشت را شسته و قطعه قطعه میکنیم ، سپس آن را با پیاز سزخ کرده ، لوبیا ، لیمو عمانی ، و چهار لیوان آب در دیگ ریخته و روی حرارت ملایم میگذاریم تا کاملا بپزد ... وقتی آب سبزی خوب گرفته شد آن را خورد میکنیم ؛ سبزی خورد شده را با روغن سرخ میکنیم و در گوشت میریزیم و به آن نمک و فلفل اضافه کرده و گرد لیمو را داخل گوشت میریزیم . خورشت را روی حرارت ملایم میگذاریم تا آهسته بجوشد و به روغن بیافتد...
طرز تهیه خورشت بامیه
مواد لازم :
گوشت ماهیچه گوساله ٧٥٠ گرم
بامیه ٧٥٠ گرم
پیاز سرخ شده دو قاشق
رب گوجه فرنگی به اندازه دلخواه
آبلیمو سه قاشق سوپخوری _ نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه :
گوشت را به قطعات کوچک خورد کرده سپس آن را با پیاز سرخ کرده ، در قابلمه ریخته و با مقداری آب روی حرارت ملایم میگذاریم تا کمی بپزد . بامیه را هم در ظرفی جدا میگذاریم تا بپزد . باید دقت کرد تا بامیه زیاد پخته نشود تا لیزی آن در نیاید . سپس بامیه را در صافی ریخته و آبلیمو و نمک و فلفل را به خورشت اضافه کرده و بعد از دو سه جوش ، بامیه را داخل آن ریخته و سپس در آخر رب گوجه را اضافه کرده و میگذاریم تا جا بیافتد...
طرز تهیه خورشت کرفس
مواد لازم:
گوشت ران گوسفند نیم کیلو
کرفس متوسط ٢ عدد
نعنا وجعفری نیم کیلو
پیازسرخ کرده٢ قاشق سوپخوری
آبلیمو یک استکان
رب گوجه فرنگی ١قاشق چایخوری _ نمک وفلفل به میزان کافی
طرز تهیه:
گوشت را چند تکه کرده و اون رو با مقداری پیاز و روغن سرخ میکنیم سپس نمک و فلفل رو به همراه دو لیوان آب اضافه کرده می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد. سپس کرفس ها رو خرد کرده و با روغن کمی تفت می دهیم بعد از آن جعفری و نعنای خرد شده را به کرفس اضافه میکنیم تا سرخ شوند . بعد کرفس سرخ شده رو به همراه یک قاشق رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کرده و در آخربعد از پختن خورشت، آبلیمو رو اضافه کرده و صبر میکنیم تا خورشت جا بیافتد...
طرز تهیه خورشت فسنجان
مواد لازم :
نصف مرغ
مغز گردو چرخ شده 250 گرم
رب انار 2 قاشق سوپخوری
پیاز سرخ شده 2 قاشق سوپخوری
اگر فسنجان رو شیرین ترجیح می دهید
کمی هم شکر
طرز تهیه :
مرغ را به همراه پیاز، گردوی چرخ شده ، نمک و فلفل و 3 لیوان آب در دیگ مناسب قرار داده و حرارت زیر دیگ را ملایم میکنیم تا آهسته بجوشد سپس رب انار رو اضافه نموده و به خورشت اجازه می دهیم تا کاملا به روغن بیافتد . اگر خورشت را شیرین می خواهید کمی هم شکر اضافه کنید . توجه نمایید که خورشت باید کاملا جا بیافتد و روغن بیاندازد. بجای مرغ می توانید از اردک (مرغابی) هم استفاده نمایید...
طرزتهیه خورشت خلال
مواد لازم :
گوشت گوسفند ٥٠٠ گرم
خلال بادام ٢٥٠ گرم
زرشک سیاه ٢ قاشق غذا خوری
پیاز ٣ عدد
زعفران حل شده درآب ٢ قاشق غذا خوری
زرد چوبه ٢/١ قاشق مربا خوری _ روغن ونمک به میزان لازم
طرز تهیه :
١- پیازها را خلالی کرده و در روغن کمی تفت دهید تا طلایی شود ٢ - گوشت را خرد کنید و به پیاز اضافه نموده کمی تفت دهید سپس زردچوبه را بیافزایید ٣ - مقداری آب بریزید وبه مدت یک ساعت روی حراررت ملایم بگذارید تا گوشت نیم پز شود ٤- بادام ها را شسته کمی تفت دهید تا از حالت خامی در آید سپس همراه با زعفران به گوشت اضافه کنید ٥- رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و با نمک و فلفل به خورشت اضافه کنید ، کمی که پخت زرشک را به عنوان ترشی به خورشت اضافه کنید شما می توانید در صورت تمایل چند عدد لیمو عمانی به دلخواه خود درمرحله آخر اضافه کنید و صبر کنید تا خورشت جا بیافتد (برای پختن گوشت ٢ ساعت کافیست)